Mosselzaad gerecht

Recept: Mosselen in look

Mosselen in look is een lekker en makkelijk recept van chef-kok Michel van Hofwegen. Natuurlijk gebruik je hiervoor Zeeuwse mosselen.  Die hebben wereldfaam, door hun kenmerkende smaak, het verblijf in de Oosterschelde en de unieke verwerkingswijze. Michel combineert de mosselen met knoflook, bieslook en spekreepjes. Dat is smullen! Zeker met verse friet, donker brood en een gemengde frisse salade erbij.

Ingrediënten

  • 3 kg mossels
  • 0,3 ltr crème fraîche
  • 6 teentjes knoflook
  • Bosje bieslook
  • 200 gr spekreepjes
  • Peper en zout
  • 250gr mosselgroente (prei, ui en knolselderie in kleine reepjes)
  • 2 dl witte wijnacerat eleifend leo.
Mosselen eten in Zeeland

Bereiding

Doe de reepjes spek in de koekenpan en zet deze heel even aan. Voeg vervolgens de geperste knoflook erbij. Haal vervolgens de pan van het fornuis laat afkoelen. Snij vervolgens de bieslook lekker fijn.

Meng het spek met de crème fraîche en voeg de bieslook erbij. Breng dit vervolgens op smaak met subtiele snufjes peper en zout.

Controleer of de mosselen goed schoon zijn. Spoel ze af onder de kraan. Als als er veel pokken op zitten, deze verwijderen met een scherp mesje. Controleer gelijk of er kapotte mossels tussen zitten. Die gooi je natuurlijk weg!

Schep de mosselen in de pan, voeg de groente, de witte wijn en het voorbereide crème fraîche-mengsel erbij. Desgewenst naar eigen smaak nog wat gemalen peper toevoegen. Zet de mossels op hoog vuur en laat ze lekker aan de kook komen, schudt ze om. Breng ze daarna nog 1 keer aan de kook. Dan nog eens opschudden en controleren of de schelpen mooi open zijn. Zijn ze open? Smullen maar!

Mosselpan

Smaakt dit naar meer?

Probeer dan deze recepten eens