Zelfgebakken Bolussen volgens het Zeeuwse bolus recept van Zeeland Land in Zee in een schaal vastgehouden.

Recept: Bolustaart

Wat te doen op een druilerige dag? Samen taart bakken natuurlijk! En wat is er nu leuker dan het maken van een Zeeuwse taart. De bolustaart. Supersimpel en superlekker. Het enige wat je nodig hebt, is een gezonde dosis geduld. En natuurlijk zo’n mooi Zeeuwse knoop bakblik.

Ingrediƫnten

  • 175 gram dadels (ontpit)
  • 300 ml water
  • 60 gram roomboter
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 bolussen
  • karamelsaus
Stap voor stap wordt in deze foto uitgelegd hoe je ons Zeeuwse bolussen recept moet bakken.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de dadels fijn en zet deze kort met het water op het vuur tot het water kookt, zodat de dadels zacht worden. Laat de dadels daarna uitlekken in een vergiet. Klop de boter met de basterdsuiker luchtig en voeg hierna 1 voor 1 de eieren er aan toe. Spatel het zelfrijzend bakmeel erdoor en roer daarna de dadelstukjes door het mengsel.

Vet een Zeeuws knoopblik in met boter en giet de helft van het mengsel in het Zeeuwse bakblik. Zet het 20 minuten in de oven. Ondertussen snij je de bolussen in kleine blokjes (0,5 bij 0,5 cm). Na 20 minuten haal je het bakblik uit de oven. Nu voeg je de stukjes bolus met wat karamelsaus en het overige mengsel toe. Bak de taart nu nog 30 minuten af.