Restaurants in Zeeland
Waar heb je zin in? Mosselen misschien, kibbeling of een andere ongedwongen Zeeuwse maaltijd. Het aanbod aan restaurants in Zeeland is groot. En gevarieerd. Van gastronomische sterrenrestaurants tot sfeervolle familierestaurants en vriendelijke bistro’s. Iedere keuken is vertegenwoordigd. Zeeuws, natuurlijk. Maar bijvoorbeeld ook Indonesisch, Italiaans, Chinees, Argentijns. Smaken en geuren uit alle windstreken.
Zeeuwse producten
Culinair telt Zeeland mee. In de zeven sterrenrestaurants werken Zeeuwse sterrenchefs hoofdzakelijk met Zeeuwse producten. Zij inspireren anderen. Met hun pure, nuchtere keuken en authentieke smaken. Overal vind je restaurants, eetcafés en bistro's waar Zeeuwse producten de hoofdrol spelen. Voor elk budget en elke smaak. Van het land én uit de zee. De contrasten in het landschap vind je terug in de gerechten. Keuze henoeg! Bekijk hier alvast culinaire verrassingen uit Zeeland.
Eten op het strand
Eten op het strand is een belevenis. Je voeten onder het zand, je haren stug van wind en zee. Hier gaat het om gemak. Ongedwongen en zonder opsmuk. Ontspan en geniet van smaakvolle gerechten. Een gebakken schol, Zeeuwse vissoep of tapas op z’n Zeeuws. Het lijkt alsof met dit uitzicht alles beter smaakt. Kinderen zijn hier van harte welkom. Zoals overal in Zeeland. Tussen de gangen door, spelen op het strand. Alleen of met elkaar. Waar geen strand is, zijn speeltoestellen.
Bij prijswinnende strandpaviljoens, zoals Woest 17 uit Nieuwvliet, of Strandclub Horizon in Renesse, geniet je optimaal. Lees meer over strandpaviljoens in Zeeland.
Eten aan het water
Eten aan het water. Dat kan op het strand, maar ook aan de haven. Met het zachte geluid van de golfslag tegen de vissersboten. Of het klapperen van het touw tegen de masten. Het menu is een reflectie van de zee. Een visschotel, gebakken kabeljauw of verse krukels. Puur natuur en dagelijks vers. Dat is het credo. In vissersdorpen als Yerseke, Bruinisse, Breskens en Colijnsplaat zit je goed. Benieuwd naar de meest unieke locaties om uiteten te gaan én tips voor goeie restaurants? Wij geven je 8 culinaire tips.
Zeeuws vlees
Natuurlijk kijken Zeeuwse koks verder dan de zee alleen. Ook Zeeuwse vleesgerecht kom je overal tegen. Zeeuws rundvlees is goed en smaakvol. Lammeren grazen op zilte weides. Dit geeft het lamsvlees uit Zeeland een unieke smaak. Zeeuws wild prijkt in het wildseizoen bij tal van restaurants op de kaart. Hazen, konijnen en fazanten bijvoorbeeld uit de polders.
Alle restaurants in Zeeland
Benieuwd naar de verschillende restaurants in Zeeland? Bekijk het overzicht hieronder. Eet smakelijk!